![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjARZHFPhigPgpfzofsEqFADe46rueZF0Z3eTe9R1ueppDtNuMYqUxy6FXgVAWUhQT4kbGFzbS4jelt7cyzK0qhPXFskLuLzaoIPCyclj_cmTW8QFiKQldbEkvLpVPYc9njVbyMA5_ZQB0O/s280/IMG_0875-2.jpg)
Ciastkami pachnie od wczoraj. Obłędnie.
Lekko chrupiąca skórka, miękkie wnętrze. Muszą smakować. Tyle szczęścia...
Ciastka owsiane (ok. 30 szt.)
* 150g miękkiego masła
* 100g cukru
* 3 żółtka
* 200g mąki pszennej
* 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
* 1 łyżeczka cynamonu
* 1 szklanka płatków owsianych
* pół szklanki rodzynek
Mąkę wymieszać z proszkiem, cynamonem i płatkami.
Masło utrzeć z cukrem na gładką masę, dodać żółtka. Miksując dodawać po trochu mąki z płatkami. Na koniec wmieszać rodzynki.
Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczać i układać w niewielkich odstępach na blasze do pieczenia wyłożonej papierem.
Piec ok. 20-25 minut w temp. 175 stopni.